Gastouderbureau de 4 blokken: Veiligheid en betrouwbaarheid

Waarom gastouderopvang?

Waarom opvang via een gastouder?
Een gastouder vangt kinderen bij haar thuis op. Gastouderopvang vindt in huiselijke sfeer plaats waarbij het knus en gezellig is. Kinderen hechten zich beter wanneer er een huiselijke sfeer is.

Grote van de groepGastouder worden
De gastouder mag maximaal 6 kinderen opvang inclusief haar eigen kinderen. Hierdoor krijgen alle kinderen de aandacht die ze verdienen en kan er beter ingespeeld worden op de behoeften die de kinderen op dat moment hebben.

Veiligheid
Ik kijk jaarlijks of het huis veilig is voor kinderen. Ook de buitenruimte wordt hierbij meegenomen.

Bij een intake van een nieuwe gastouder vraag ik me altijd af of ik mijn kleinkinderen met een gerust hart bij deze gastouder achter zal laten. Alleen wanneer ik hier volmondig “ja” op kan antwoorden wil ik met deze gastouder samenwerken. Daarnaast is er vooraf natuurlijk altijd een kennismaking met de gastouder. Als ouder moet je een goed gevoel hebben bij een gastouder.

Opvangtijden
Wanneer je geen vaste dagen af hoeft te nemen. Geef je minimaal 2 weken vooraf de opvangtijden door. Je betaalt dan ook alleen de opvangtijden en geen dagdelen. Zo hoef je niet onnodig betalen voor uren die je niet afneemt.

Tarief
Voor gastouderopvang betaal je relatief weinig voor kwalitatief goede kinderopvang. Daarnaast kom je meestal in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.
Doe hier de proefberekening.

Informatie?
Aletta Kuiper
Gastouderbureau De 4 Blokken
Tel. 06 33166168
E-mail: info@gastouderbureaude4blokken.nl