Gastouderbureau de 4 blokken: Veiligheid en betrouwbaarheid

Oudercommissie Gastouderbureau De 4 Blokken

Wat is een oudercommissie?
Een oudercommissie bestaat uit ouders van de kinderen die opgevangen worden. Zij behartigen de belangen van de ouders.

Wat zijn hun taken?
De oudercommissie heeft als belangrijkste taak om mij als houder van Gastouderbureau De 4 Blokken te adviseren. Dit kan zowel gevraagd als ongevraagd. Het gastouderbureau is verplicht om een oudercommissie samen te stellen. Dit geldt niet voor de gastouders. Het adviesrecht zal zich daardoor beperken tot de activiteiten en het beleid. De gebieden waarover ze informeren zijn:
– Het bieden van verantwoorde opvang;
– Klachten en klachtenregeling;
– De prijs per uur bepaalt de gastouder zelf maar ze kunnen wel advies geven over de bemiddelingskosten;

De oudercommissie bestaat uit:

Linda Buurke (voorzitter)
Mijn naam is Linda Buurke. Ik woon samen met mijn vriend Bas en zoontjes Luuk & Noud in Sappemeer. In 2011 ben ik afgestudeerd aan de Pedagogische Academie voor basisonderwijs. Momenteel ben ik werkzaam op ‘t Heidemeer in Sappemeer, waar ik les geef aan alle groepen. Ik heb dus veel ervaring met kinderen en contacten met ouders. Aletta heeft mij gevraagd plaats te nemen in de oudercommissie van haar gastouderbureau en samen met Lydian zal ik mijn uiterste best doen voor jullie wanneer jullie mij nodig hebben.

Lydian Luikinga (lid)
Mijn naam is Lydian Luikinga. Ik ben getrouwd met Jorrit en ben moeder van Maura en Lars. Op het moment ben ik werkzaam als klantencontact medewerker bij een zorgverzekeraar. In mijn vrije tijd ben ik veel aan het bakken en knutselen met mijn kinderen. Samen met Linda zit ik in de oudercommissie en hoop ik jullie goed te kunnen helpen mocht dit nodig zijn.

Contact
Wil je meer weten over de oudercommissie of wil je graag iets met hen delen? Ze zijn te bereiken op het e-mailadres: OCde4Blokken@hotmail.com