Gastouderbureau de 4 blokken: Veiligheid en betrouwbaarheid

Oudercommissie Gastouderbureau De 4 Blokken

Wat is een oudercommissie?
Een oudercommissie bestaat uit ouders van de kinderen die opgevangen worden. Zij behartigen de belangen van de ouders.

Wat zijn hun taken?
De oudercommissie heeft als belangrijkste taak om mij als houder van Gastouderbureau De 4 Blokken te adviseren. Dit kan zowel gevraagd als ongevraagd. Het gastouderbureau is verplicht om een oudercommissie samen te stellen. Dit geldt niet voor de gastouders. Het adviesrecht zal zich daardoor beperken tot de activiteiten en het beleid. De gebieden waarover ze informeren zijn:
– Het bieden van verantwoorde opvang;
– Klachten en klachtenregeling;
– De prijs per uur bepaalt de gastouder zelf maar ze kunnen wel advies geven over de bemiddelingskosten;

De oudercommissie bestaat uit:

Linda Buurke (voorzitter)
Mijn naam is Linda Buurke. Ik woon samen met mijn vriend Bas en zoontje Luuk in Sappemeer. In 2011 ben ik afgestudeerd aan de Pedagogische Academie voor basisonderwijs. Ik heb veel invalwerk gedaan op basisscholen in de omgeving, maar ben momenteel werkzaam op het Alfa-college in Groningen. Daar geef ik Nederl
ands aan volwassen anderstaligen, voornamelijk vluchtelingen. Dit is bijzonder dankbaar werk en ik doe dit dan ook met veel plezier. Aletta heeft mij gevraagd plaats te nemen in de oudercommissie van haar gastouderbureau en samen met Lydian zal ik mijn uiterste best doen voor jullie wanneer jullie mij nodig hebben.

Lydian Luikinga (lid)
Hoi mijn naam is Lydian Luikinga.  5 jaar geleden ben ik getrouwd met Jorrit, samen hebben wij 2 kinderen Maura en Lars. Sinds 2008 ben ik gediplomeerd Drogist, dit doe ik met heel veel plezier. Momenteel zit ik tussen 2 banen en ik hoop snel weer aan de slag te mogen.Ik vind het erg leuk om via de oudercommissie betrokken te zijn bij de opvang van mijn kinderen.

Contact
Wil je meer weten over de oudercommissie of wil je graag iets met hen delen? Ze zijn te bereiken op het e-mailadres: OCde4Blokken@hotmail.com